Cafédirect

Cafédirect Machu Picchu instantní káva Arabica bez kofeinu

100 g
304,90 Kč 3 049,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Velká Británie, Peru,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Jemná aromatická bezkofeinová káva k nerozeznání od kávy s kofeinem

Káva má jemnou chuť s plným aroma a podtóny hořké čokolády a oříšků. Podtóny kávy jsou dány charakteristickým minerálním složením podloží, na kterém rostlina vyrůstá. Pěstováno v extrémních nadmořských výškách v blízkosti posvátného místa hory Machu Picchu. Kávová zrna jsou šetrně zpracována a následně sušená mrazem, nikoli horkem a díky tomu si káva zachovává veškeré aroma, chuť a není přepálená.

  • 100% Arabica.
  • 100% Fairtrade.
  • Středně pražená na 4. stupeň z 5 - lehký příjemný náznak kyselosti.

  • Káva je vyrobena z vybraných kávových zrnek Arabiky (washed, zrnka sušená na slunci), nikoliv z kávového "odpadu", jak tomu u běžné instantní kávy často bývá.
  • Je velmi důležité, že Cafédirect nepoužívá pro odstranění kofeinu z kávy žádné zdraví škodlivé látky. Kofein je z kávy odstraněn jednoduchou šetrnou metodou pouze za použití uhlíku. Tato metoda je naprosto přírodní a nevyužívá žádná toxická rozpouštědla pro odstranění kofeinu. Bez obav ji tedy lze doporučit každému - i těhotným ženám a kojícím maminkám.
  • Instantní káva je sušená mrazem. Šetrné sušení mrazem zachovává veškeré aroma a chuť. Zamražením je navíc z kávy odstraněno 100% vody, není tudíž náchylná ke vzniku škodlivých plísní.
  • Kávové třešně na tuto kávu ručně sesbírali farmáři z peruánského družstva HUADQUINA přesně v momentě, kdy perfektně dozrály. Družstvo HUADQUINA se nachází v peruánském regionu Cusco poblíž Machu Picchu (dědictví UNESCO). Kávovníky, o které se farmáři ručně starají, rostou v nejlepším možném klimatu na strmých svazích And ve vysokých nadmořských výškách, obklopeny tropickými údolími.

Použití

Dle požadované síly chuti nasypte instantní kávu do šálku, zalijte čerstvě uvařenou horkou vodou. Lze dochutit mlékem a cukrem.

O výrobci

Cafédirect odebírá kávová zrna přímo od kooperativy HUADQUINA, se kterou přímo spolupracuje už od roku 1996. Cafédirect odvádí přes 50% svých zisků zpět přímo družstvům, se kterými spolupracuje. V případě družstva HUADQUINA trvá spolupráce již přes 20 let. Družstva díky tomu školí farmáře v oblasti kontroly kvality, hospodaření s přírodními zdroji, chuťových testech kávy, správné sklizni, managementu kávových farem, obnovu kávových výsadeb tak, aby byla zajištěna dlouhodobě udržitelná vysoká kvalita kávy.

Skladování

Kávu skladujte v suchu. Po otevření zamezte přístupu vzduchu.

Výrobce

Cafedirect PLC
115 George Street
Edinburgh EH2 4JN
Velká Británie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 164 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 60 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Arabica sušená mrazem100 %