



Father´s Coffee Roastery
Father´s Coffee Roastery Kolumbie Decaf espresso zrnková káva
300 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Připravte si šálek vynikající kávy, kterou si vychutná úplně každý. Šálek této kávy se s klidem může stát vaším před spánkovým rituálem. Jeho název ATUNKAA, totiž v překladu znamená “spánek a ospalé sny”.
Bezkofeinová káva z produkce Siruma Coffee, která pochází z okolí malého kolumbijského městečka Argelia, se vyznačuje unikátním chuťovým profilem, ve kterém můžete cítit pomerančový koláč, třtinový cukr a bílý čaj. Při výběru bylo pro pražírnu důležité použití přírodního procesu odstranění kofeinu (sugar cane) a skvělá chuť.
Charakteristika:
- Odrůda: Castillo, Caturra, Colombia
- Zpracování: Promyté – sugar cane decaf
- Země: Kolumbie
- Oblast: Piendamó, Cauca
- Zpracovatelský závod: Siruma coffee
- Nadmořská výška: 1700 – 1900 m.n.m.
Společnost Siruma Coffee vznikla před pěti lety se záměrem exportovat kávu vysoké kvality ze tří regionů Kolumbie – Cauca, Caldas a Tolima. S důrazem na sociální aspekt a transparentnost spolupracují převážně s indiánskými komunitami, které pěstují skvělou kávu, ale potřebují pomoct s jejím prodejem a vývozem. Název Siruma pochází z jazyka Wayuunaiki (indiánské obyvatelstvo severní Kolumbie) a znamená “nebe a obloha”.
Káva se sklízí velmi zralá, takže obsah cukru je vyšší. Na začátku zpracování se v nádržích s vodou odstraní tzv. „floaters“, aby se pro další zpracování použily jen ty nejlepší třešně. Ty jsou dále přemístěny do mechanického sila, kde je teplota 28°C a po dobu přibližně 48h se káva dehydratuje na 20 % vlhkosti. Další fází je proces vlhké oxidace: 24hodinová fermentace v uzavřených 25kg sáčcích (podobných GrainPro). Posledním krokem v procesu je sušení, které probíhá ve dvou krocích. Nejprve jsou třešně přemístěny zpět do mechanického sila, kde se suší při teplotě 37°C, dokud se vlhkost nedostane na 15 %. Nakonec se dosuší v parabolických sušičkách na 10 % vlhkost.
Kofeinu byla káva zbavena v závodě DESCAFENOL udržitelným a přírodním způsobem, pomocí výtažku z cukrové třtiny.
Použití
Doporučujeme pro přípravu espressa.
O výrobci
Father´s Coffee Roastery je malá rodinná firma, velký splněný sen. Táta poctivě praží, máma vášnivě ochutnává a přibývající děti všemu nadšeně přihlíží. Pro zakladatele byla káva láskou na první “pohled” a od roku 2013 se všechno v jejich životě točí okolo výběrové kávy. První espresso z výběrové kávy byla Keňa. Zakladatele překvapila jeho chuť. Čistá, ovocná a sladká. Takovou kávu si zamilovali a pár měsíců nato založili značku Cokafe. Ve vlastních kavárnách v Ostravě pracovali několik let. Za barem, v kuchyni a všude kde bylo potřeba. Na čas odjeli do Berlína a jako baristé pracovali u FiveElephant. Tam vznikaly první myšlenky na vlastní pražírnu. Lákala je ta proměna zelených zrnek, vůně pražení i přiblížení se k farmám a samotné kávě. Dva roky na to se sen stal skutečností a na jaře 2018 na vlastní pražičce Diedrich upražili první kafe pod značkou Father’s Coffee.
Skladování
Skladujte na suchém a chladném místě.
Výrobce
Father’s Coffee Roastery s.r.o.
Mitrovická 128/66
724 00 Ostrava
Česká republika
Složení
Arabica | 100 % |