.pepper..field

.pepper..field Černý Kampotský pepř

20 g
102,10 Kč 5 105,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

20+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Kambodža,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Pravý černý Kampotský pepř s výraznou, ostrou až pálivou chutí a štiplavým aroma z produkce malých rodin farmářů.

Černý pepř je považován za nejdůležitější koření světa. Tato nejrozšířenější forma pepřovníku černého (Piper Nigrum) je získávána sklízením ještě nezralých zelených plodů. Farmářské rodiny je sbírají ručně po větvičce a následně suší několik dní na sluníčku. Tím kuličky získávají svůj charakteristický odstín a svraštělou strukturu. Jeho zrnka jsou obrovská a temně černá.

Dopřejte si tento luxusní pepř, který pozvedne vaše pokrmy na vyšší úroveň a dopřeje vám naprosto nový rozměr chuti. 

Použití

Černý pepř se používá především k dochucení nejrůznějších druhů masa, nejčastěji hovězího nebo vepřového, je perfektní k dochucení steaků. Využití najde také v klasických omáčkách, polévkách, nebo se hodí k různým druhům těstovin. V pokrmu bude nejvýraznější, pokud jeho zrna budou čerstvě nadrcena.

O výrobci

Cambodian s. r. o. je česká společnost, která je v současnosti jediným přímým dovozcem pravého Kampotského pepře v České republice. Díky projektu .pepper..field podporuje od roku 2018 malé farmářské rodiny v provincii Kampot v Kambodži výkupem pepře férovým a udržitelným způsobem. Od samého začátku nakupuje Kampotský pepř za 100% fairtradové ceny a tím zajišťuje ekonomický rozvoj nejen jim, ale celé provincii, což ocenil mimo jiné sám prezident asociace KPPA (Kampot Pepper Promotion Association). V současnosti má pod svými křídly přes 200 malých farmářských rodin. 

To, že Kampotský pepř od .pepper..field dosahuje výjimečných kvalit, potvrdila výhra ve světové gastronomické soutěži GREAT TASTE AWARDS v Londýně, ze které si za svůj lyofilizovaný pepř odnesl zlatou trofej Golden Fork jako doposud jediný český producent v celé historii soutěže. Za své udržitelné podnikání byl oceněn jako jedna z nejvíce udržitelných firem Česka v cenách SDG’s v kategorii Byznys. .pepper..field dodržuje vysoké standardy udržitelnosti a kvality - Kampotský pepř je vakuován přímo na farmách v Kambodži a do ČR exportován v co nejkratším čase. Kontrola kvality a pečlivá selekce probíhá jak v Kambodži, tak v ČR pomocí speciálních potravinářských skenů. Balení od .pepper..field je kompletováno výhradně ručně, za použití recyklovatelných a udržitelných materiálů, které Kampotskému pepři dodávají luxusní vzhled i design.

Skladování

Uchovávejte v suchu, mimo přímé sluneční záření.

Výrobce

Cambodian s.r.o.
Žerotínova 1133/32
13000 Praha
Česká republika

Složení

Kampotský pepř černý