Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Francouzský plísňový sýr Camembert je z kravského mléka, vyráběný hned v několika městech v regionu francouzské Normandie. Vyrábí se z 50 % mléka od normandských krav, které se pasou déle než 6 měsíců v roce.
Sýr je certifikovaný chráněným označením původu CHOP, což zaručuje jeho původ a tradiční výrobní postupy, které dělají sýr tak typickým.
Použití
Místo zakončení jídla kouskem dortu nebo kouskem koláče si můžete připravit malý sýrový talíř s ořechy a čerstvým nebo sušeným ovocem. K sýru Camembert se skvěle hodí čerstvé ovoce a suché bílé víno.
Více o Itinéraire des Saveurs ...
Itineraire de Saveur je značka francouzských specialit, která zahrnuje řadu tradičních regionálních produktů. Výroba těchto produktů má ve Francii dlouhou historii, díky níž jsou velmi dobře známé i v zahraničí. Výrobky pocházejí z regionů, kde se původně vyráběly a nesou díky tomu certifikáty chráněného značení původu a logo ochrany kvality Evropské Unie. Nyní si tyto speciality díky Rohlík.cz můžete dopřát i Vy.
Skladování
Skladujte v teplotním rozmezí od 2–8 °C.
Výrobce
Société fromagère d’Orbec
Route de Vimoutiers
14290 Orbec
Francie
Trvanlivost
Složení
Nepasterované mléko |
Sůl |
Syřidlo |
Mlékárenské kultury |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1180 kJ/284 kCal |
Tuky | 22 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 1.7 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |