
Dr.Oetker
Dr.Oetker Žitný kvásek
15 gDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Žitný kvásek pro přípravu domacího pečiva. Kvásek obsahuje bakterie mléčného kvašení, a tím dodá pečivu lehce nakyslou kváskovou chuť a vůni. Kváskové pečivo tak vydrží déle čerstvé.
Použití
Smícháme v míse žitnou mouku, pšeničnou mouku, sůl, cukr, droždí a kvásek. Postupně přidáváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto, které důkladně prohněteme. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu. Po vykynutí těsto ještě jednou propracujeme a přeneseme do formy vyložené papírem na pečení. Povrch potřeme vodou, posypeme semínky a kmínem a podélně nařízneme nožem. Chléb necháme ještě 1 hodinu ve formě kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 220 °C cca 15 minut. Poté ztlumíme teplotu na 190 °C a pečeme ještě dalších 30 minut.
K použití i pro domácí pekárny.
O výrobci
Firma Dr. Oetker se již od svého založení v roce 1891 řídí principem důvěry k zákazníkům. Sortiment značky Dr. Oetker zahrnuje nejrůznější přísady na pečení či zavařování, práškové pudingy a dezerty, sladká a slaná jídla včetně mražených pizz.
Skladování
Skladujte v suchu.
Výrobce
Dr.Oetker, spol. s r.o.
Americká 2335
272 01 Kladno
Česká republika
Žitný kvásek
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 952 kJ/230 kCal |
Tuky | 3.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.5 g |
Sacharidy | 14 g |
z toho cukry | 1.2 g |
Bílkoviny | 16 g |
Sůl | 0 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |
Může obsahovat stopy: |
Vlčí bob |