Kikkoman Sójová omáčka

150 ml
109,90 Kč 732,67 Kč/l
Země původu: Holandsko,

Kikkoman sójová omáčka s dlouholetou tradicí.

Sójová omáčka pochází z Číny a do Japonska se dostala díky budhistickým mnichům v 7. století. Je typickou ingrediencí v asijské kuchyni. Získává se čistým kvašením a lisováním sójových bobů a pražené pšenice.

Použití

Sójovou omáčku lze použít jako dochucovadlo do polévky, orientálních jídel, dresinků nebo salátů. Výborně se hodí i k sushi.

O výrobci

Společnost Kikkoman má výrobní závody a kanceláře v Japonsku, USA, Nizozemsku, Singapuru, Tchaj-wanu, Číně a Kanadě. Kikkoman je nejoblíbenější značkou sójové omáčky v Japonsku a ve Spojených státech. Evropským sídlem společnosti je obec Sappemeer v holandském městě Groningenu. Společnost zahájila výrobu v roce 1997 a nyní produkuje více než 400 milionů litrů sójové omáčky za rok.

Skladování

Skladujte v suchu, chraňte před teplem a přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 2 měsíců.

Výrobce

KIKKOMAN FOODS EUROPE B.V.
De Vosholen 100
9611 TG Sappemeer
Nizozemí

Složení

Pitná voda
Sojové boby
Pšenice
Jedlá sůl15 %

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota325 kJ/77 kcal
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy3.2 g
z toho cukry0.6 g
Bílkoviny10 g
Sůl16.9 g
Vláknina g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Sójové boby
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.