2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 750 g kuřecích křídel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • špetka soli

SUROVINY NA OMÁČKU TERIYAKI

  • 200 ml sójové omáčky
  • 110 g hnědého cukru
  • 130 g najemno nastrouhaného jablka
  • 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce loupaných sezamových semínek

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.

POSTUP NA OMÁČKU TERIYAKI

  • 1V rendlíku svaříme sójovou omáčku se 100 ml vody a cukrem na ²⁄³ původního objemu. Stáhneme z ohně a promícháme s nastrouhaným jablkem.
  • 2Sezamová semínka zlehka orestujeme na suché pánvi a v misce je smícháme s nakrájeným koriandrem. Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve v omáčce teriyaki a poté v sezamových semínkách s koriandrem.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY KUŘECÍ KŘÍDLA

SUROVINY NA OMÁČKU TERIYAKI

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM