SUROVINY KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 750 g kuřecích křídel
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžička sladké papriky
  • hladká mouka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • špetka pepře
  • špetka soli

SUROVINY NA OMÁČKU TERIYAKI

  • 200 ml sójové omáčky
  • 110 g hnědého cukru
  • 130 g najemno nastrouhaného jablka
  • 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce loupaných sezamových semínek

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • kuchyňské papíry

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA

  • 1
    Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
  • 2
    V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
  • 3
    V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
  • 4
    Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.

POSTUP NA OMÁČKU TERIYAKI

  • 1
    V rendlíku svaříme sójovou omáčku se 100 ml vody a cukrem na ²⁄³ původního objemu. Stáhneme z ohně a promícháme s nastrouhaným jablkem.
  • 2
    Sezamová semínka zlehka orestujeme na suché pánvi a v misce je smícháme s nakrájeným koriandrem. Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve v omáčce teriyaki a poté v sezamových semínkách s koriandrem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY KUŘECÍ KŘÍDLA

 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA OMÁČKU TERIYAKI

 
 
 
 
 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM