Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY KUŘECÍ KŘÍDLA
- 750 g kuřecích křídel
- 2 lžíce balzamikového octa
- 1 lžička sladké papriky
- hladká mouka na obalení
- rostlinný olej na smažení
- špetka pepře
- špetka soli
SUROVINY NA OMÁČKU TERIYAKI
- 200 ml sójové omáčky
- 110 g hnědého cukru
- 130 g najemno nastrouhaného jablka
- 1 lžíce najemno nakrájeného čerstvého koriandru
- 1 lžíce loupaných sezamových semínek
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- kuchyňské papíry
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
POSTUP NA KUŘECÍ KŘÍDLA
- 1Z kuřecích křídel odkrojíme letky a křídla rozřízneme v kloubu.
- 2V misce promícháme balzamikový ocet, sladkou papriku, sůl a pepř, přidáme připravená křídla, promícháme a dáme stranou.
- 3V rendlíku rozehřejeme vyšší vrstvu oleje na 160 °C.
- 4Křídla obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku oklepeme. Osmažíme je zcela ponořená v rozpáleném oleji dozlatova asi 15 minut. Hotová křídla vyndáme z oleje a osušíme je na kuchyňském papíru.
POSTUP NA OMÁČKU TERIYAKI
- 1V rendlíku svaříme sójovou omáčku se 100 ml vody a cukrem na ²⁄³ původního objemu. Stáhneme z ohně a promícháme s nastrouhaným jablkem.
- 2Sezamová semínka zlehka orestujeme na suché pánvi a v misce je smícháme s nakrájeným koriandrem. Osmažená kuřecí křídla obalíme nejprve v omáčce teriyaki a poté v sezamových semínkách s koriandrem.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef
