Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KVÁSEK

  • 1 lžíce aktivního pšeničného kvásku
  • 150 g hladké pšeničné mouky

TĚSTO

  • 300 g hladké pšeničné mouky
  • 8 g soli
  • olivový olej

NÁPLŇ

  • 200 g lišek obecných
  • špetka soli
  • snítka rozmarýnu
  • 5 cl olivového oleje
  • vločková sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA Kvásek

  • 1
    Suroviny smícháme s 150 ml vlažné vody v misce, přikryjeme ji potravinářskou fólií a odstavíme na 10 až 12 hodin na teplejší místo.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1
    V míse smícháme kvásek, 200 ml vlažné vody, vodu a sůl a krátce hněteme. Vznikne řidší lepkavé těsto. To dáme do misky vymazané olivovým olejem, přikryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout, přičemž každých 30 minut těsto odvzdušníme přeložením na polovinu.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1
    Během kynutí si připravíme lišky. Očistíme je, větší překrojíme na půl a v misce je promícháme s lžící olivového oleje a špetkou soli. Obereme lístky ze snítky rozmarýnu.
  • 2
    Hlubší plech o rozměrech 35 x 24 cm vymažeme olivovým olejem a vykynuté těsto rozprostřeme po celé jeho ploše. Do těsta uděláme prsty na rukou důlky, poklademe na něj připravené lišky a do důlků nalijeme zbytek olivového oleje. Celý koláč lehce posypeme vločkovou solí a rozmarýnem a lehce je do těsta zatlačíme. Dáme kynout na 1 až 2 hodiny (dokud nezdvojnásobí svůj objem).
  • 3
    Pečeme 25 až 30 minut v troubě vyhřáté na 230°C.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

KVÁSEK

TĚSTO

NÁPLŇ