• Vážení zákazníci, velice se omlouváme. Bohužel se potýkáme s nedostatkem skladových kapacit, proto se na nás nemůžete spolehnout tak, jak jste zvyklí. 
    Zobrazit více
9 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 400 ml kefírového mléka
  • 80 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g medu
  • 10 g kakaa
  • 1 sáček kypřicího prášku

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • 50 g bílé čokolády
  • 50 g hořké čokolády
  • Tvaroh ve vaničce nebo skyr

SUROVINY NA CUKROVOU POLEVU

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • Potravinářské barvivo

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Máslo na vymazání pekáče
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu dáme předehřívat na 180 °C. Připravíme si pekáč o rozměru 28 x 18 cm.
  • 2Pekáč vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 3Nyní si připravíme těsto. Mouku promícháme s kypřicím práškem a kakaem a poté je prosejeme do misky. Přidáme cukr a opět zamícháme. Dále vyklepneme vejce, přilijeme kefírové mléko, olej a med a metličkou smícháme tak, aby vzniklo kompaktní, ale tekuté těsto. To vlijeme do pekáče a rovnoměrně jej po celém dnu rozprostřeme.
  • 4Buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 – 35 minut. Když je hotová, necháme ji zcela vychladnout.
  • 5Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Každou zvlášť, nemícháme je. Vychladlou buchtu si pomyslně rozdělíme na tři stejné pruhy vedle sebe. Jeden potřeme bílou čokoládou, druhé čokoládou tmavou a třetí necháme nepotřený.
  • 6Než čokoláda zatuhne, připravíme si zdobení. Cukrovou polevu připravíme tak, že bílek pečlivě vyšleháme s prosátým moučkovým cukrem (šleháme třeba i 10 minut). Poté ji dle potřeby obarvíme (červenou a část necháme bílou) a přendáme do zdobícího sáčku, kterému vytvoříme malou dírku. Tvaroh rozmícháme a přemístíme také do zdobícího sáčku, tentokrát však s větší zhruba 1 cm velkou dírkou.
  • 7Buchtu rozkrájíme na pravidelné čtverečky a nazdobíme jako Mikuláše, anděly a čerty. Mikulášům připravíme vousy z tvarohu. Cukrovou polevou pak oči a čepici. Na zorničky můžete použít tmavou čokoládu nebo černou polevu. Křídla andělů jsou také z tvarohu, zbytek z cukrové polevy. Čertovi udělejte pomocí černé cukrové polevy chlupy, a červenou polevou nazdobte jazyk a rohy. Pak už stačí připravit oči stejně jako u předchozích postav.
Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží ve své nové knize Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

SUROVINY NA CUKROVOU POLEVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE