• Milí zákazníci, dnes se běží "International Marathon 2024" a proto může dojít ke zpoždění vašich objednávek.
    Děláme vše proto, abyste obdrželi objednávku včas a omlouváme se za případné komplikace.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 8 vajec
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • Kůra z 1 citrónu
  • 200 g polohrubé mouky

SUROVINY NA KRÉM

  • 400 ml smetany na šlehání (200 ml 31% a 200 ml 40 %)
  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 20 g moučkového cukru
  • 250 g jahod

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

  • 150 g strouhaného kokosu
  • ½ lžičku kurkumy (nebo žlutého potravinářského barviva)

SUROVINY NA POLEVU NA PERNÍČKY

  • 1 bílek
  • 160 g moučkového cukru
  • 5 kapek citrónové šťávy

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Jako první si připravíme formu, ve které budeme piškot péct (Vhodná je hranatá forma čtvercového nebo obdélníkového tvaru.) Tuto formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
  • 2Troubu dáme vyhřívat na 100 °C.
  • 3Nyní připravíme těsto na piškot. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky dáme do jedné misky a žloutky do druhé. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (Šlehejte je opravdu dlouho, dokud nezískáte světlou nadýchanou pěnu, alespoň tedy 8 minut. V polovině šlehání zašlehejte lžíci vroucí vody. Díky ní, žloutky zhoustnou a nabydou ještě většího objemu.). Poté ve druhé míse vyšleháme bílky dotuha. Vyšlehané bílky přidáme do mísy ke žloutkům, přisypeme nastrouhanou citrónovou kůru a prosátou mouku, kterou jsme si předtím promíchali s kypřícím práškem. Vše velmi opatrně vařečkou nebo stěrkou spojíme dohromady tak, abychom získali krásně nadýchané těsto (Míchejte rychle, ale opatrně, aby Vám těsto neslehlo. Nejlépe tak uděláte, když při míchání budete pomysleně opisovat rukou osmičku.).
  • 4Těsto nalijeme do formy a pěkně jej v ní urovnáme. Piškot vložíme do vyhřáté trouby na 100 °C a pečeme ho 10 minut. Poté teplotu navýšíme na 130 °C a pečeme ještě 50 minut. Po 60 minutách, kdy je piškot celkově v troubě, do něj píchneme suchou špejlí a pokud ji vytáhneme opět suchou, můžeme piškot vyndat. Piškot necháme lehce vychladnout a následně ho vyndáme z formy. Obrátíme jej dnem nahoru a počkáme, než zcela vystydne.
  • 5Než si piškot odpočine, připravíme krém. Nejprve vyšleháme obě smetany dotuha. V míse promícháme tvaroh s cukrem a opatrně do něj zamícháme vyšlehanou smetanu tak, aby se všechny komponenty dobře spojily.
  • 6Jahody nakrájíme na plátky a lehce osušíme papírovou utěrkou abychom je zbavili přebytečné tekutiny.
  • 7Piškot podélně prokrojíme. Krém si pomyslně rozdělíme na tři části. První částí promažeme celé patro, rovnoměrně na něj naskládáme jahody, přikryjeme je druhou třetinou krému a přiklopíme druhým piškotem. Ten navrchu opět namažeme poslední částí krému (Skládání dortu Vám půjde nejlépe když jej budete skládat v očistěné formě, ve které jste piškot pekli. Díky tomu bude dobře držet tvar a nebude se během mazání bortit.)
  • 8Nyní piškot začneme zdobit. Kokos nasypeme do misky a promícháme jej s kurkumou, aby získal žlutou barvu. Vršek dortu jím rovnoměrně posypeme a necháme v lednici několik hodin zatuhnout, bude se pak lépe krájet.
  • 9Odpočinutý dezert rozkrájíme na pravidelné čtverečky a každý z nich dozdobíme polevou na perníčky tak, aby vypadal jako kuřátko.
Neplecha na plechu
Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží ve své nové knize Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

SUROVINY NA DOZDOBENÍ

SUROVINY NA POLEVU NA PERNÍČKY