Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SUŠENKY

  • 210 g másla cca 1 hodinu vyndaného předem z lednice
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • 1/3 lžičky soli
  • 110 g moučkového cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 10 g celého máku
  • 20 g mletých mandlí nebo pistácií (mohou být i jiné ořechy)

SUROVINY NA POLEVU Z BÍLÉ ČOKOLÁDY

  • 200 g bílé čokolády
  • 10 g olivového oleje
  • Kandovaná pomerančová kůra
  • Lžíce celého máku

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Prošlehejte máslo do světlého krému. Zašlehejte sůl, citronovou šťávu a následně cukr. Nakonec vmíchejte sypké ingredience a uhněťte rychle těsto.
  • 2
    Máte několik možností, jak s těstem pracovat a udělat z něj sušenky. Můžete takto hotové těsto vytvarovat do kvádru nebo válečku, který (zabalený v potravinové fólii necháte přes noc zatuhnout v lednici) následně nakrájíte nožem na plátky (cca 1,5 cm široké) a ty položené na pečící papír takto upečete. Stejně tak můžete těsto nechat nejdřív přes noc vychladit v lednici a druhý den z něj formovat kuličky, které prstem zploštíte do placiček. Nebo můžete těstem plnit i formičky nebo ho vyválet a vykrajovat tvary.
  • 3
    Těsto v troubě nabyde a lehce se rozteče do stran, proto si nechte větší rozestupy.
  • 4
    Pečte v troubě rozpálené na 160° - 170° C (horní dolní ohřev) do lehoulince růžova.
  • 5
    Nechte zcela vychladnout na plechu a před tím se sušenkami nemanipulujte. Jsou skutečně křehké a potřebují zpevnit na plechu.

POSTUP NA POLEVU

  • 1
    Na polevu v misce nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s olejem. Nechte zchladnout (jinak by byla příliš řídká a na sušenkách by nevytvořila dostatečnou vrstvu).
  • 2
    Sušenky zpola namáčejte a pokládejte na připravený tác s pečícím papírem. Na polevu nasypejte mák a kandovanou pomerančovou kůru.
  • 3
    Nechte v lednici zatuhnout a pak teprve opatrně sejměte z pečícího papíru.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA SUŠENKY

SUROVINY NA POLEVU Z BÍLÉ ČOKOLÁDY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE