Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA SUŠENKY
- 210 g másla cca 1 hodinu vyndaného předem z lednice
- 3 lžičky citronové šťávy
- 1/3 lžičky soli
- 110 g moučkového cukru
- 250 g hladké mouky
- 10 g celého máku
- 20 g mletých mandlí nebo pistácií (mohou být i jiné ořechy)
SUROVINY NA POLEVU Z BÍLÉ ČOKOLÁDY
- 200 g bílé čokolády
- 10 g olivového oleje
- Kandovaná pomerančová kůra
- Lžíce celého máku
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Prošlehejte máslo do světlého krému. Zašlehejte sůl, citronovou šťávu a následně cukr. Nakonec vmíchejte sypké ingredience a uhněťte rychle těsto.
- 2Máte několik možností, jak s těstem pracovat a udělat z něj sušenky. Můžete takto hotové těsto vytvarovat do kvádru nebo válečku, který (zabalený v potravinové fólii necháte přes noc zatuhnout v lednici) následně nakrájíte nožem na plátky (cca 1,5 cm široké) a ty položené na pečící papír takto upečete. Stejně tak můžete těsto nechat nejdřív přes noc vychladit v lednici a druhý den z něj formovat kuličky, které prstem zploštíte do placiček. Nebo můžete těstem plnit i formičky nebo ho vyválet a vykrajovat tvary.
- 3Těsto v troubě nabyde a lehce se rozteče do stran, proto si nechte větší rozestupy.
- 4Pečte v troubě rozpálené na 160° - 170° C (horní dolní ohřev) do lehoulince růžova.
- 5Nechte zcela vychladnout na plechu a před tím se sušenkami nemanipulujte. Jsou skutečně křehké a potřebují zpevnit na plechu.
POSTUP NA POLEVU
- 1Na polevu v misce nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s olejem. Nechte zchladnout (jinak by byla příliš řídká a na sušenkách by nevytvořila dostatečnou vrstvu).
- 2Sušenky zpola namáčejte a pokládejte na připravený tác s pečícím papírem. Na polevu nasypejte mák a kandovanou pomerančovou kůru.
- 3Nechte v lednici zatuhnout a pak teprve opatrně sejměte z pečícího papíru.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!