Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 12 menších brambor, nejlépe salátových
- 12 plátků slaniny
- Pár snítek rozmarýnu (na konci jim zešikma seřízněte stonek do špičky)
- Kousek sýra Cheddar
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Brambory důkladně umyjte a následně uvařte v osolené vodě doměkka. Trvá to zhruba 25 minut. Že jsou měkké snadno poznáte vpíchnutím ostrého nože do brambory – musí jí projet jako voskem.
- 2Slijte a nechte 10 minut nepřikryté odpařit a trochu zchladnout.
- 3Troubu předehřejte na 180 stupňů. Ze sýru odkrojte tenké, sotva jako dětská dlaň velké plátky. Každou bramboru podélně nařízněte zhruba do dvou třetin, zasuňte do ní sýr, obalte plátkem slaniny a napříč propíchněte krátkou větvičkou rozmarýnu, aby všechno drželo pohromadě.
- 4Zkrášlené brambory naskládejte do pekáčku (nemusíte jej vymazávat, slanina pustí dost tuku) a vložte do trouby. Zapékejte bez přikrytí asi 15 minut, až se sýr začne rozpouštět a slanina zezlátne.

Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.