Skip navigation

4 Portions
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g kuskusu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Kuskus nasypte do kastrůlku nebo do jiné širší, ploché nádoby, zalijte olejem, osolte a promíchejte vidličkou, dokud se zrníčka rovnoměrně neobalí tukem.
  • 2
    Takto připravený kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, anebo lépe jemným vývarem a zakryjte dobře padnoucí pokličkou. Dopřejte mu 5 minut odpočinku. Kuskus by měl být po celou dobu zakrytý a stát mimo zdroj tepla.
  • 3
    Měkký kuskus načechrejte a prohrábněte vidličkou, nejlépe to jde dvouzubou, která má svou zásadní funkci při porcování masa.
Kuchařka pro dceru
Jana Florentýna Zatloukalová is the author of the successful blog Kuchařka pro dceru.

SUROVINY