Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA MADLENKY

  • 80 g rozpuštěného a lehce zchladlého másla
  • 10 g rostlinného oleje
  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • Kůra z 1 bio mandarinky
  • 100 g hladké mouky
  • 3 g prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • Trocha vanilkového aroma

SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 1

  • 9 kusů Kumquatu nakrájené na tenké plátky i s kůrou (zbavte peciček)
  • 1 mandarinka nakrájená na tenké plátky i s kůrou (zbavte peciček)
  • 180 g cukru krupice
  • 200 ml vody

SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 2

  • 30 g vanilkového pudinkového prášku
  • 30 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 vejce
  • 200 g mléka
  • 1 lžíce másla

SUROVINY NA POLEVU

  • 150 g hořké čokolády nasekané nebo v peckách
  • 9 g olivového oleje

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie
  • Papír na pečení

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA MADLENKY

  • 1Vyšlehejte do pěny vejce, cukry, vanilkový extrakt a mandarinkovou kůru. Ruční metlou vmíchejte máslo s olejem. Zhruba na třikrát vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici vychladit aspoň 8 hodin (klidně přes noc).
  • 2Troubu rozehřejte na 220° C. Těsto přesuňte do zdobícího sáčku a plňte formičky na madlenky do cca 2/3. Snižte teplotu na 190°, vložte do trouby a pečte do lehce zlatova (cca 12 minut). Nechte chvíli ve formičkách chladnout a pak opatrně vyjměte a nechce vychladnout na mřížce.

POSTUP NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 1

  • 1Všechny suroviny společně povařte cca 20 – 25 minut.
  • 2Vyjměte citrusy ze sirupu na sítko a nechte okapat. Sirup ponechte a vychlaďte.
  • 380g citrusů smíchejte s 80g sirupu a ponorným mixérem rozmixujte. Zbytek citrusů (plátky kumquatu) ponechte na ozdobu (rozložte na pečicí papír).

POSTUP NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 2

  • 1Pudinkový prášek, cukry a vajíčko metličkou promíchejte v misce dohladka. Mléko a 50 g sirupu z první fáze přiveďte k varu a odstavte.
  • 2Cca polovinu nalijte k pudinkovému základu a rozmíchejte. Vraťte ke zbytku tekutin do hrnce a přiveďte k varu za stálého míchání a povařte 2 – 3 minuty. Odstavte a ponorným mixérem zašlehejte máslo a následně i citrusový rozmixovaný základ z fáze 1.

POSTUP NA POLEVU

  • 1Nad vodní lázní nechte rozpustit čokoládu s olejem. Nechte vychladit tak, aby poleva byla stále tekutá, ale už pomalu začala tuhnout (lehce nad pokojovou teplotu).

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Madlenky pomocí cukrářského sáčku s úzkou kulatou špičkou lehce naplňte prošlehaným krémem přes bříško na 3 místech (3 vpichy). Zbytek krému nechte v mističce a podávejte spolu s madlenkami.
  • 2Naplněné madlenky polomáčejte v čokoládové polevě a po zatuhnutí polevy nalepte glazovaný kumquat (pokud byste jej položili na tekutou polevu, nasákl by kumquat čokoládu a zhnědl by a ztratil oranžový lesk).
  • 3Madlenky na fotografiích, které jsou celé pokryté čokoládou, jsou ponořené do temperované čokolády (postup temperování viz blog @undercakepressure v sekci Výroba tabulkové čokolády) – do formiček dejte lžičku temperované čokolády, madlenku do ní zatlačte a nechte zcela zatuhnout.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA MADLENKY

SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 1

SUROVINY NA KUMQUATOVÝ KRÉM FÁZE 2

SUROVINY NA POLEVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE