Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA TĚSTO

  • 140 g másla
  • 105 g cukru
  • 110 g medu
  • 3 vejce
  • 7 g sody
  • 520 g hladké pšeničné nebo špaldové mouky
  • 20 g kakaa

SUROVINY NA POVIDLOVOU VRSTVU

  • 270 g švestkových povidel
  • 2 lžíce rumu
  • 2 hrsti lískových oříšků

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • 120 g nasekané hořké čokolády
  • 450 g másla téměř pokojové teploty (1 hodinou předem vyndané z lednice)
  • 35 g kakaa
  • 1 plechovka Salka

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA KORPUSY

  • 1Máslo, cukr a med zahřívejte na slabším stupni 2 minuty nebo do rozpuštění nad vodní lázní (miska se nesmí dotýkat hladiny).
  • 2Jakmile se suroviny hezky spojí, vmíchejte za stálého šlehání ruční metličkou vejce.
  • 3Stáhněte z plotýnky a vmíchejte postupně mouku smíchanou s kakaem a sodou (nejprve míchejte metličkou a jakmile směs zhoustne natolik, že už to míchat nelze, vyjměte těsto na pracovní plochu a propracujte těsto dohladka rukama.
  • 4Připravte si pečící papíry a plechy. Troubu předehřejte na 180˚C (horní – dolní ohřev).
  • 5Z těsta odebírejte postupně díly o hmotnosti cca 140 g, vyválejte z nich vždy placku, ze které nožem vykrojíte kruhy o průměru 18 cm (pomozte si dnem dortové formy tohoto průměru, nebo si vystřihněte šablonu z papíru). Odkrojky spojte se zbytkem těsta a znovu použijte.
  • 6Počítejte s tím, že množství cca odpovídající jedné placce budete potřebovat na dozdobení – na jemnou drobenku na boky dortu (část tedy můžete upéci nevykrojené do kruhu), event. na sušenky na dortu (jako na obrázku) – ty je pak potřeba vykrojit a upéci zvlášť.
  • 7Každou placku propíchejte hojně vidličkou (těsto zůstane rovné a nebude se nafukovat).
  • 8Pečte postupně 5 minut každou placku.

POSTUP NA POVIDLOVOU VRSTVU

  • 1Oříšky nasucho opražte na pánvičce a nasekejte nahrubo.
  • 2Povidla promíchejte s rumem.

POSTUP NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM

  • 1Máslo si vyndejte cca 1 hodinu před výrobou krému z lednice. Nenechávejte ho venku déle, takto má ideální teplotu i texturu. Při míchání bude ještě povolovat.
  • 2Začněte tím, že si rozpustíte čokoládu. Do základu krému ji musíte přidávat vychladlou na pokojovou teplotu (krém i čokoláda by měly mít zhruba stejnou teplotu, aby se správně spojily). V mikrovlnné troubě nebo nad vodní lázní (aby se miska nedotýkala hladiny) rozpusťte čokoládu a dejte stranou vychladit na pokojovou teplotu.
  • 3Změklé máslo vyšlehejte na střední rychlost do krémové hladké konzistence (krásně zesvětlá). Trvá to asi 5 minut ručním šlehačem.
  • 4Lehce vmíchejte kakao a nalejte do směsi kondenzované mléko. Znovu prošlehejte, až se vše spojí (cca 1 minutu).
  • 5Stěrkou vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.

SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 1Jednu placku nebo část k tomu určeného těsta si nasekejte v chopperu či v mixéru najemno.
  • 2Placky střídavě promažte čokoládovým krémem a povidly, na která poklaďte ořechy, tak, aby vám na předposlední placku vyšla povidlová vrstva. Na poslední placku (nahoru na dort) natřete čokoládový krém. Boky dortu rovněž obmažte čokoládovým krémem.
     
  • 3Nahoru můžete umístit vytvořené sušenky, které jste si před tím slabě pomazali povidly s rumem a obalili v drobence.
Tip
Dort můžete vylepšit tím, že jednotlivé placky před nanesením krému či povidel potřete šťávou ze švestkového nebo jiného kompotu (případně vylepšenou trochou rumu).
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA POVIDLOVOU VRSTVU

SUROVINY NA ČOKOLÁDOVÝ KRÉM