Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KUS

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 280 g másla pokojové teploty
  • 250 g tučného měkkého tvarohu ve vaničce pokojové teploty
  • 340 g cukru krupice
  • 5 vajec pokojové teploty
  • 330 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • Citronová kůra z 1 citronu
  • Polohrubá mouka na vysypání formy

SUROVINY NA POLEVU

  • 350 g bílé čokolády
  • 25 g olivového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 170° C horkovzduch. Oba díly formy vymažte pečlivě máslem a vysypejte polohrubou moukou.
  • 2V míse prošlehejte máslo do světlé nadýchané krémové hmoty. Krátce zašlehejte tvaroh a následně cukr. Po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte nebo krátce zašlehejte do spojení a hladké konzistence suché ingredience předem smíchané zvlášť.
  • 3Těsto rozetřete do spodního dílu odnímatelné formy beránka a uhlaďte povrch. Přiklopte vrchní částí formy, vložte do trouby (doporučuji v troubě mít odkapávací plech, z formy může v důsledku její dvoudílnosti odkapávat v průběhu pečení).
  • 4Vložte do trouby a ihned snižte teplotu na 150° C. Pečte 50 – 60 minut. Zkontrolujte propečenost – opatrně sejměte vrchní díl formy a špejlí zkuste, jestli je beránek upečený (na špejli nesmí zůstat mazlavé těsto). Jakmile je beránek upečený, vyndejte formu na mřížku a nechte ho chvíli chladnout ve formě. Následně opatrně vyklopte (případně si pomozte mokrou utěrkou, kterou položíte na chvíli na horkou formu). Pamatujte, že těsto je ještě teplé a křehké (záleží na formě, ale pro jistotu nechte beránka chladnout nejprve na zádech ve formě a až následně jej postavte a nechte chladnout vestoje, aby se mu nedeformovala záda).

POSTUP NA POLEVU

  • 1Suroviny nechte společně rozpustit nad vodní lázní. Následně nechte zchladnout tak, aby poleva neměla už tendenci příliš rychle stékat. Udělejte beránkovi první hrubý „nátěr“ či polití. Pokud chcete dosáhnout plastických vlnek, na tuto již zatuhlou první hrubou vrstvu nanášejte polevu tahy štětce.
  • 2Pokud chcete beránka zlatého, práškovou jedlou barvou (koupíte v cukrářských potřebách) na zcela zatuhlý povrch štětcem obtáhněte plastické vlnky z čokolády.
Tip
Suroviny jsou na formu o objemu spodní části 1000 ml.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY

SUROVINY NA POLEVU