Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 300 g listového těsta
- 6 ks bílého chřestu
- 1 žloutek
- Rostlinný olej (na smažení)
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA PARMEZÁNOVÝ DIP
- 100 g domácí majonézy
- 40 g zakysané smetany
- 50 g parmazánu
- 1 lžíce vinného octa
- 1 lžíce plnotučného mléka
- Sůl
- Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Škrabkou na brambory z chřestu oloupejte vrchní vrstvu. Špičku nechte neoloupanou. Všechny oloupané chřesty si dejte na pracovní plochu a zarovnejte špičky k sobě a konce odřežte tak, abyste měli všechny stonky stejně velké. Tím se zbavíte i dřevnatých konců, které by mohly být i pro upečení pořád tvrdé.
- 2Listové těsto rozbalte na pracovní plochu. Pokud máte těsto nevyválené, rozválejte ho na tloušťku asi 1-2 mm.
- 3Těsto nařežte na delší obdélníky zhruba 3 krát širší než je šířka stonku chřestu a o 2- 3 cm delší než je délka chřestu.
- 4Na obdélnik položte chřest tak aby špička vyčuhovala přes těsto. Jednu delší stranu těsta potřete žloutkem. Spodní, krátkou stranu těsta přehněte přes konec chřestu. Chřest osolte, opepřete a srolujte do těsta. Takto připravte všechny chřesty a dejte je na 10 minut do mrazáku.
- 5Nakonec je usmažte v dobře rozpáleném oleji dozlatova.
POSTUP NA DIP
- 1Do misky dejte majonézu a smíchejte ji se zakysanou smetanou. Přidejte ocet a mléko a parmezán. Promíchejte, ochutnejte a dle potřeby osolte a opepřete.

Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!