Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA HRANOLKY

  • filety z kapra
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 60 g hladké mouky
  • perlivá voda
  • rostlinný olej na smažení
  • 2 ČL mleté sladké papriky
  • 1 ČL kmínu
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

SUROVINY NA DIP

  • 200 g bílého jogurtu
  • 30 g čerstvého kopru
  • šťáva z půlky citronu
  • sůl
  • pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA HRANOLKY

  • 1
    Filety nakrájejte na hranolky. V misce smíchejte mouku se škrobem. Přidejte sladkou papriku a kmín. Dochuťte solí a pepřem. Do misky přidejte nakrájené hranolky a vše pořádně promíchejte. Dávejte pozor abyste maso příliš neporušili a nepotrhali. Postupně přilívejte perlivou vodu až vznikne hustější těstíčko podobné palačinkovému.
  • 2
    V kastrolu rozehřejte olej (měl by mít teplotu kolem 180 °C) a hranolky v něm vysmažte.

POSTUP NA DIP

  • 1
    V misce smíchejte jogurt s citronovou šťávou i kůru, přidejte nasekaný kopr a dochutťe solí a pepřem.
Tip
Těstíčko, ve kterém hranolky obalujete by mělo být vychlazené. Můžete do misky přihodit i pár kostek ledu. Smícháním mouky a škrobu dosáhnete toho, že hranolky budou ještě více křupavé než kdybyste těstíčko dělali jen z mouky. To samé platí i o vychlazení těstíčka - hranolky budou křupavější.
Pavel Berky
Pavel Berky, finalista soutěže MasterChef Česko je vášnivý kuchař a návrhář. Jeho kulinářský styl je inovativní, spojuje tradiční recepty s moderním přístupem, a využívá kvalitní lokální suroviny. A spoustu jeho receptů nyní najdete i na Rohlík Chef!

SUROVINY NA HRANOLKY

SUROVINY NA DIP