Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

Naše maso

Naše maso Beef chuck tender

ca. 0.53 kg

5 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Premium qualityFresh from the farmMatured meat

ca.

 CZK 298.76 CZK 559.90 /kg

Delivery within 60 minutes

30+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Kulatá plec prémiové kvality z jalovic a volů z českých chovů. Kulatá plec (chuck tender) je jeden ze svalů plece na lopatce a v češtině má hned několik názvů: kužel, židovská svíčková a – asi nejznámější – falešná svíčková. Má tvar podobný svíčce (stejně jako pravá svíčková), je ale z přední nohy, plece, a na první pohled není tak jemná a křehká – odtud „falešná“. Při pomalém dušení nebo pečení pod poklicí nám však ukáže svou dokonalost. Ostatně mnozí z nás si nedokážou představit, že by svíčkovou omáčku dělali z jiného kusu masa než právě z falešné svíčkové.

Balení obsahuje cca 500 g kus masa. Odleželé ve vakuu 8 dní. Baleno ve vakuu.

Hovězí z českých chovů

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

Použití

Vzhled kulaté plece ji předurčuje k pečení v celku pod poklicí na zeleninových základech nebo k přípravě klasické svíčkové na smetaně. Stejně jako maso z vysoké či loupané plece nebo karabáčku se však hodí i na vaření a dušení – ocení to především ti, co nemají rádi výrazně klihovatou kližku a dávají přednost od pohledu libovějším masům.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 5 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí maso