•  Zítra, na svátek Dne vítězství, fungujeme stejně jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím.
Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • Špetka soli
  • 125 g studeného másla plus trochu másla na vymazání formy
  • Kůra z cca poloviny bio citronu

SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

  • 500 g tučného tvarohu v kostce (nikoli vaničkový)
  • 40 g vanilkového pudinkového prášku
  • 100 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 vejce M
  • 250 g smetany ke šlehání (ideálně 40%)
  • 6 středních hrušek
  • Šťáva z poloviny citronu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Všechny suroviny smíchejte do konzistence drobenky. Přidejte 3 lžíce ledové vody a rychle uhněťte kompaktní těsto (trochu se může stále drobit). Dejte na hodinu do lednice zabalené v potravinové folii.
  • 2Připravte si kruhovou dortovou formu s odnímatelným dnem (průměr 26 cm). Boční díl vymažte máslem. Těsto vyválejte mezi dvěma pečicími papíry na tloušťku cca 3 mm (musí vám vyjít na dno i boky). Sejměte vrchní pečicí papír a pomocí odděleného dortového dna vykrojte z těsta kruh. Odstraňte odřezky a kruhové těsto nechte na spodním pečicím papíru. Zavřete dno i s těstem bočním dílem kruhové formy a nechte papír přečnívat (můžete a nemusíte přečnívající okraje zastřihnout). Ze zbylého těsta vyválejte pruh o stejné tloušťce, jako dno a vykrojte z něj pruhy na okraj (cca 3 – 4 cm).
  • 3Těsto propíchejte po dně vidličkou a dejte na chvíli do lednice. Mezitím si předehřejte troubu na horní a dolní ohřev na 185 stupňů °C.

POSTUP NA NÁPLŇ

  • 1Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky prošlehejte s tvarohem, cukrem, pudinkovým práškem a smetanou. Stěrkou vmíchejte sníh.
  • 2Hrušky oloupejte, rozpulte, zbavte jádřince a nakrájejte podélně na plátky. Smíchejte (průběžně po nakrájení) s citronovou šťávou.

POSTUP NA SESTAVENÍ KOLÁČE

  • 1Tvarohovou hmotu nalijte do připravené koláčové formy a plátky hrušek poklaďte povrch (částečně ponořte spodní hranu hruškového plátku do tvarohu) tak, abyste vždy od okraje formy ke středu pokládali jednu polovinu stejné hrušky.
  • 2Koláč pečte cca 75 – 80 minut na spodní příčce trouby. Zhruba po 50 min. až po hodině zkontrolujte povrch. Pokud by příliš hnědl, přikryjte alobalem. Na závěrečnou fázi můžete troubu přepnout na spodní pečení (záleží, jak peče zrovna vaše trouba).
  • 3Po upečení se tvarohová hmota ještě „slucovitě“ chvěje a je hezky nafouklá. Po vychladnutí (nechte chladnout ve formě na mřížce) trochu splaskne. To je zcela v pořádku.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE