Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, omlouváme se, zájem o naše služby se před Vánoci vyšplhal do nebeských výšin, a proto pro dnešek už nemáme žádná volná doručovací okna.
    Zobrazit více

Aby ani zbytky nezbyly!

Věděli jste, že průměrný Čech ročně vyhodí až 80 kilogramů potravin? To není zrovna málo, že? Nejčastějším důvodem jsou zbytky a nadměrné porce. My v Rohlíku ale plýtvání potravinami opravdu nemáme rádi, a proto pro vás máme pár užitečných tipů, jak ze zbytků připravit skvělá jídla. Zbylá rýže, poslední lžíce rajčatového protlaku nebo tvrdý chléb? Žádná z těchto surovin nemusí skončit na dně koše – mohou být základem pro vynikající pokrmy! Tak (vy)hoďte plýtvání za hlavu a pojďte s námi vařit chytřeji a šetrněji.

RÝŽE

Ať vaříme rýži, kolikrát chceme, vždycky nám nějaká zbyde. Jednoduché řešení? Odměřit správné porce a problém zmizí. Ale co když už teď máte zbylou vařenou rýži? Výzva je jasná: spotřebovat ji!

 

Naštěstí je obyčejná dušená rýže (ať už bílá nebo hnědá) neuvěřitelně všestranná. Díky své jemné chuti je ideálním základem, který můžete zkombinovat s téměř jakoukoli slanou či sladkou ingrediencí a vytvořit tak lahodný nový pokrm. Tak se podívejte, jaké poklady lze z rýže vykouzlit!

BRAMBORY