Věděli jste, že průměrný Čech ročně vyhodí až 80 kilogramů potravin? To není zrovna málo, že? Nejčastějším důvodem jsou zbytky a nadměrné porce. My v Rohlíku ale plýtvání potravinami opravdu nemáme rádi, a proto pro vás máme pár užitečných tipů, jak ze zbytků připravit skvělá jídla. Zbylá rýže, poslední lžíce rajčatového protlaku nebo tvrdý chléb? Žádná z těchto surovin nemusí skončit na dně koše – mohou být základem pro vynikající pokrmy! Tak (vy)hoďte plýtvání za hlavu a pojďte s námi vařit chytřeji a šetrněji.
RÝŽE
Ať vaříme rýži, kolikrát chceme, vždycky nám nějaká zbyde. Jednoduché řešení? Odměřit správné porce a problém zmizí. Ale co když už teď máte zbylou vařenou rýži? Výzva je jasná: spotřebovat ji!
Naštěstí je obyčejná dušená rýže (ať už bílá nebo hnědá) neuvěřitelně všestranná. Díky své jemné chuti je ideálním základem, který můžete zkombinovat s téměř jakoukoli slanou či sladkou ingrediencí a vytvořit tak lahodný nový pokrm. Tak se podívejte, jaké poklady lze z rýže vykouzlit!