• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g uvařené jasmínové rýže
  • 3 vejce
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 mrkve
  • 1 ks pak choi
  • Jarní cibulka
  • Hrstka koriandru
  • Bílý sezam na zdobení
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • Sůl
  • Pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rýži uvařte podle návodu. Na smaženou rýži se hodí rýže z předešlého dne. Šalotku a česnek nakrájejte nadrobno. Mrkve a pak choi očistěte a nakrájejte na úzké dlouhé (julienne) nudličky. Jarní cibulku nasekejte na menší kousky.
  • 2Rozpalte pánev, přidejte olej, šalotku a česnek a restujte dosklovata. Přidejte vejce, chvíli opékejte a rozmíchejte, přidejte uvařenou rýži, rybí omáčku, sójovou omáčku a opékejte 5 minut, dokud rýže nezhnědne.
  • 3Mrkev, pak choi a jarní cibulku přidejte na konec a restujte další 2 minuty. Dochuťte solí a pepřem. Smaženou rýži dozdobte sezamem a koriandrem.
Marcela Vuong
Autor receptu
Vietnamské speciality z kuchyně Marcely Vuong vás přenesou až do samotného srdce Asie. Marcela provozuje oblíbenou školu vaření a naučí vás, jak na ty nejlepší vietnamské recepty.

SUROVINY

800 g uvařené jasmínové rýže
3 vejce
2 lžíce rybí omáčky
 
2 lžíce sójové omáčky
 
2 šalotky
 
1 stroužek česneku
 
2 mrkve
 
1 ks pak choi
 
Jarní cibulka
 
Hrstka koriandru
 
Bílý sezam na zdobení
 
2 lžíce sezamového oleje
 
Sůl
 
Pepř