Brambory konzumní pozdní moučné typ C, balení

2 kg
44,90 Kč 22,45 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Brambory po uvaření moučnatí a rozsýpají se. Pozdní brambory jsou brambory sklizené po 30. červnu.

Brambory jsou jednou z nejvýznamnějších zemědělských plodin.

Použití

Varný typ C se používá především na kaše nebo těsta. Také se dá využít na výrobu hranolek, bramboráků nebo placek.

Připravte si doma výborné bramborové placky: 

Brambory uvařte ve slupce. Oloupejte a nechte vychladnout (klidně i do druhého dne). Uvařené brambory nakrájejte na kostky a prolisujte v lisu na brambory nebo nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory rozprostřete na pracovní desce do tenké vrstvy. Vydatně osolte a v jedné vrstvě zaprašte moukou. Poté pomocí stěrky nebo rukou promíchejte a vypracujte na soudržné těsto. Pokud je potřeba, přidejte mouku navíc. Pro pečení placek si rozehřejte litinovou pánev, tál nebo samotnou plotnu. Placky opékejte nasucho. Nejprve z jedné strany, dokud na placce neuvidíte puchýře a dokud nebude zespod na několika místech pěkně dohněda. Otočte a nechte placku nafouknout. Propíchněte a opatrně stlačte, aby se placka propekla rovnoměrně. Hotové placky dávejte na sebe a zakryjte miskou, abyste je udrželi teplé. Pokud chcete, můžete placky potírat rozpuštěným sádlem nebo máslem.

Skladování

Hlízy brambor je nutno skladovat ve tmě, v suchu a chladu, nikoli však mrazu. Ideální podmínky jsou při teplotě 4 až 6 °C, nad 6 °C se zvyšuje fyziologická činnost a relativní vlhkosti kolem 55 %. Důležité je také dobré větrání.

Výrobce

CF Trading
Chlumín 67
277 43 Chlumín
Česká republika

Složení

Brambory konzumní pozdní moučné
Odrůda Satina
Typ C
I. jakost