SUROVINY

  • 1 kg brambor, varný typ C
  • 250 g hrubé mouky a hrubá mouka na podsypání těsta
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sádla na hotové knedlíky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Do většího hrnce dáme vařit dobře osolenou vodu.
  • 2
    Ve druhém hrnci uvaříme brambory ve slupce do poloměkka. Když vychladnou, oloupeme je a nastrouháme najemno na vál nebo do velké mísy. Přidáme škrob, mouku, vejce, 1 lžičku soli a co nejrychleji vymícháme vařečkou nebo ručně měkčí, ale kompaktní těsto.
  • 3
    Na pomoučeném stole či válu z těsta vyválíme váleček o průměru 2 cm. Z něho nakrájíme válečky (šišky) dlouhé 6–8 cm.
  • 4
    Šišky ihned vkládáme do osolené vroucí vody. Vaříme 6–7 minut. Hotové šišky vyjmeme děrovanou naběračkou z vody a dáme je na plech s rozehřátým sádlem, ve kterém je obalíme, aby neokoraly.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY