• Vážení zákazníci, omlouváme se, v současné době nelze zadat k Vašim zákaznickým účtům novou adresu dodání z důvodu výpadku na straně poskytovatele map. Mrzí nás to! Na nápravě usilovně pracujeme. 

Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg oloupaných brambor, varný typ B nebo C
  • 300 ml smetany, min. 31%
  • 100 g másla
  • sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory nakrájíme na stejně velké kousky, dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby její hladina převyšovala brambory o 2 cm. Přidáme 1 lžičku soli a uvaříme je přikryté pokličkou doměkka.
  • 2Měkké brambory slijeme a prolisujeme lisem na brambory nebo je pečlivě rozšťoucháme šťouchadlem na brambory do čistého kastrolu.
  • 3V rendlíku rozehřejeme máslo tak, aby bylo horké, a stáhneme z ohně. Ve druhém rendlíku přivedeme k varu smetanu a stáhneme z ohně.
  • 4Kastrol s bramborami postavíme na nejmenší možný oheň a metličkou do nich postupně zašleháme horké máslo. Poté po částech zašleháme horkou smetanu. Kaši dle potřeby dochutíme solí a zamícháme.
Tip
Tím, že vyšleháte kaši na mírném ohni, bude se z brambor během přípravy stále odpařovat voda. Bramborová kaše tak bude mít výraznější chuť. Nebojte se většího množství másla. V tomto případě bude kaše hedvábnější. Horkou smetanu do kaše zašlehejte nejlépe metličkou. Metlička kaši provzdušní. Bramborová kaše chutná výtečně druhý den. Jednoduše ji v kastrolu nebo rendlíku „povolte“ několika lžícemi mléka a za stálého míchání prohřejte. Konzistence bramborové kaše závisí na odrůdě brambor, ze které ji budete připravovat. Proto je nutné přilévat horkou smetanu do kaše postupně a vždy ji pečlivě promíchat. Bude-li kaše příliš hustá i po zašlehání výše uvedeného množství smetany, ještě jí trochu přidejte.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY