Mango k dozrání 1 ks

300 g
Skvělá cena
36,90 Kč 123,00 Kč/kg
Země původu: Brazílie, Peru,

Toto mango je dozrálé na 45–50 %. Je třeba jej nechat dozrát cca 2–3 dny při pokojové teplotě, dokud není měkké. 

Mango je tropické ovoce velmi sladké chuti se sytě žlutu dužinou.

Mango můžete:

  1. rozpůlit, odstranit pecku a dužinu vyjídat lžičkou
  2. rozpůlit, odstranit pecku a dužinu rozkrájet na čtverečky, poté prohnout a vzniklé kostičky okrájet
  3. oloupat do spirály a ukusovat
  4. oloupat jako banán a ukusovat

Koko vám ukáže, na co si u manga dávat pozor a jak vybrat to nejlepší. Dále se dozvíte, jak na kuřecí curry s mangem.

Použití

Určeno k přímé spotřebě. Mango je nejlepší konzumovat čerstvé. Můžete  přidat do ovocného salátu. Z manga v plné zralosti doslova vytéká šťáva. Mango může být i tepelně upravováno. Bývá používáno jako příloha k drůbežímu masu, rybám, nebo šunce. Je také vhodné k přípravě kompotů, zavařenin a čatný. 

Nechte se inspirovat recepty od Koko. Mango můžete využít v receptu na kuřecí curry s mangem nebo na mango s jogurtem a granolou. Do misky nasypte granolu, přidejte jogurt a nakrájené mango. Ozdobte mátou a můžete podávat.Mango můžete využít také k přípravě pavlova s krémem z manga a šlehačkou.

Skladování

Zabalte mango do papírového sáčku nebo novin. Neuzavírejte papírový obal úplně, je potřeba nechat malý otvor pro unikání plynu, aby se na mangu netvořila plíseň. Pro ještě rychlejší zrání přidejte do sáčku jablko nebo banán.