BIO Avokádo k dozrání 1 ks

160 g
BIO
 42,90 Kč 268,13 Kč/kg
Země původu: Španělsko, Mexiko, Peru,

Obohaťte svůj pokrm avokádem v BIO kvalitě, které je určeno k dozrávání

Pro správné dozrání a skladování doporučujeme ponechat doma v pokojové teplotě 2-4dny. Rychlost změknutí je vždy závislá na období v sezóně a okolní teplotě. Doporučujeme pravidelně kontrolovat.

Zralý plod je zvenku tmavozelené až černé barvy, uvnitř měkký a světležlutý. Dužina se dobře roztírá. Ve středu plodu se nachází kulatá nejedlá pecka. 

Jak si vybrat avokádo?

Ne všechna jsou stejná – a ne všechna se hodí do stejných receptů. Koko vám ukáže, jak si vybrat to správné, jak poznat, kdy už je zralé a jak z něj vykouzlit to nejlepší guacamole.
 

Použití

Určeno k přímé spotřebě. Díky své krémovité dužině a ořechové chuti je zralé avokádo nejvhodnější jak do salátu, tak na nejrůznější pomazánky, dipy a jiné laskominy. Výtečné je také nakrájené na tenké plátky jako alternativa másla na čerstvé pečivo.

Nebo vyzkoušejte recept na rychlé guacamole podle Koko. Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte šťávu z limety, dochuťte solí a zamíchejte. Na drobné kousky pak nakrájejte rajčata, červenou cibuli a chilli papričku. Zamíchejte a přidejte prolisovaný česnek, pokud chcete. Na závěr vmíchejte mletý římský kmín a koriandr podle chuti. 

Avokádo můžete využít také při přípravě pomazánky z vejce a avokáda nebo avokádového maki.

Skladování

Skladujte v pokojové teplotě 2–4dny.