Entremont Raclette plátky

400 g
Prémiová kvalita
179,90 Kč 449,75 Kč/kg
Země původu: Francie,

Polotvrdý plátkový sýr typu raclette z nepasterizovaného kravského mléka.

Počátky tohoto sýru sahají až do 13. století. Původem pochází tento pokrm z jihu Švýcarska z francouzsky hovořícího kantonu Valais. Je charakteristický svým výrazným aromatem a slanou intenzivní chutí, která je závislá na době zrání. Má světle žlutou barvu s malými otvory a hnědavě oranžovou kůrku. Raclette je výborným pomocníkem v kuchyni, kde každému pokrmu dodá při roztavení jedinečnou chuť.

Tajemství intezivní chutě a vůně

Aby se vůně a příchutě sýrů plně rozvinuly, zrají ve sklepech několik týdnů. Sýry jsou opečovávány a otáčeny hlavními sýrovými mistry, aby byla zaručena jejich nejlepší možná kvalita.

Použití

Sýr se servíruje na brambory, obvykle vařené ve slupce, a kombinuje s dalšími, např. zeleninovými přílohami (cibulka, okurky, papričky, sladká kukuřice, ale také uzenina).

O výrobci

Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.

Výrobce

LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 20 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 7 dní.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.