Entremont
Entremont Comte AOP
200 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 23 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Horský zrající sýr vyrobený z kravského nepasterizovaného mléka.
Sýr Comté pochází z pohoří Jura nacházející se ve východní Francii a severozápadního Švýcarska. Vyrábí se z mléka od volně pasoucích se krav na horských loukách. Sýr se vyznačuje plnou, intenzivní chutí s tóny ovoce, která se delším zráním zvyšuje. Má tlustou hnědou kůrku a uvnitř pevnou texturu žlutého zbarvení, která se v závislosti na zrání také mění.
Sýr je certifikován chráněným označením AOP, které zaručuje, že sýr se vyrábí výhradně v oblasti Comté, pohoří Jura.
Tajemství intezivní chutě a vůně
Aby se vůně a příchutě sýrů plně rozvinuly, zrají ve sklepech několik týdnů. Sýry jsou opečovávány a otáčeny hlavními sýrovými mistry, aby byla zaručena jejich nejlepší možná kvalita.
Použití
Sýr je chutný na chlebu, toustech, strouhaný na těstoviny, v salátech, fondue nebo v zapékaných jídlech. Můžeme konzumovat s křupavými jablky, nebo šťavnatými hruškami. K sýrům tohoto typu se hodí všechny druhy vín, ať už jde o bílá, růžová či červená.
O výrobci
Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 4–8 °C.
Upozornění
Kůra sýru není jedlá. Případná plíseň na kůře je přirozený jev, který vzniká zráním ve sklepech. Tato plíseň nemá žádný vliv na kvalitu výrobku, ani jeho vůni či chuť.
Výrobce
LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie
Trvanlivost
Složení
Nepasterované mléko |
Jedlá sůl |
Mlékárenské kultury |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1700 kJ/410 kCal |
Tuky | 34 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 22 g |
Sacharidy | 0.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 26 g |
Sůl | 0.8 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Mléko |