Entremont
Entremont Roquefort AOP
100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 25 DNŮ
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní zrající sýr s ušlechtilou plísní uvnitř z nepasterizovaného ovčího mléka.
Roquefort (čtěte rokfór) patří mezi sýry, které mají původ ve Francii. Zmínky o něm jsou dochovány od roku 79 n.l. v Římě. Jméno získal podle městečka Roquefort, ležícím na náhorní plošině Causse du Larzac v departmentu Aveyron. Sýr je charakteristický především svou výraznou vůní a ostrou chutí. Na řezu je mramorovaný a prorostlý modrozelenou plísní a má krásně krémovou texturu.
Tajemství intezivní chutě a vůně
Aby se vůně a příchutě sýrů plně rozvinuly, zrají ve sklepech několik týdnů. Sýry jsou opečovávány a otáčeny hlavními sýrovými mistry, aby byla zaručena jejich nejlepší možná kvalita.
Použití
Sýr patří k velmi chutným dezertním sýrům, ale hodí se i jako náplň do palačinek, na pizzu, nebo do slaných koláčů. Můžete ho konzumovat s křupavými jablky, nebo šťavnatými hruškami. K sýrům tohoto typu se doporučuje servírovat nejlépe těžší červené víno, nebo naopak sladké bílé.
O výrobci
Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě 2–6 °C.
Výrobce
LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie
Trvanlivost
Složení
Nepasterované ovčí mléko |
Jedlá sůl |
Mlékárenské kultury |
Plísňová kultura Penicillium roqueforti |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1524 kJ/368 kCal |
Tuky | 32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 24 g |
Sacharidy | 1 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 3.2 g |
Vláknina | g |
Alergeny
Mléko |