Dr. Oetker Želírovací cukr se stévií 3:1

250 g
34,90 Kč 139,60 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Popis produktu

Želírovací cukr se sladidly z rostliny stévie, s pektiny z citrusových plodů, s cukrem a sladidlem, cukr s přísadami.

700 g ovoce + 1 Želírovací cukr = lahodný džem. Ovocný podíl 74 %. 

Použití

1. Očištěné a vypeckované ovoce nakrájíme na velmi malé kousky nebo rozemeleme. 
2. Odvážíme 700 g ovoce a dáme do většího hrnce. Přidáme Želírovací cukr a dobře promícháme. 
3. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut. Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic. 
4. Sklenice uzavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru asi na 5 minut. 
Tip: Na talířek kápneme 1 - 2 lžičky horkého džemu. Pokud je džem po vychladnutí málo tuhý, vmícháme do něj 2 lžičky Kyseliny citrónové Dr.Oetker. 
* o 38 % nižší energie v porovnání s klasicky připraveným džemem (ovoce a cukr v poměru 1:1) díky nahrazení části cukru sladidlem z rostliny stévie.

O výrobci

Dlouhodobá důvěra a důraz na kvalitu – to jsou zásadní principy, jimiž se řídí rodinná firma Dr. Oetker již od svého založení v roce 1891. Dr. Oetker je nejen všeobecně známou značkou, ale těší se také důvěře ze strany spotřebitelů. To je výsledek dlouhodobého poctivého vztahu mezi značkou a jejími spotřebiteli. Sortiment značky Dr. Oetker zahrnuje různé přísady na pečení či zavařování, práškové pudingy a dezerty, sladká a slaná jídla včetně mražených pizz.

Skladování

Skladujte v suchu!

Výrobce

Dr.Oetker, spol. s r.o.
Americká 2335
272 01   Kladno
Česká republika

 

Složení

Cukr
Želírující látka1.8 %
E440 - Pektiny
Prostředek snižující pěnivost
Regulátor kyselosti
E330 - Kyselina citronová
Palmový olej
Certifikovaný RSPO
Konzervant
E200 - Kyselina sorbová
Sladidlo
E960 - Steviol-glykosidy

Alergeny

Může obsahovat stopy:
Obiloviny obsahující lepek
Vejce
Mléko
Skořápkové plody

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota596 kJ/140 kcal
Tuky0.2 g
z toho nasycené mastné kyseliny0 g
Sacharidy35 g
z toho cukry31 g
Bílkoviny0.7 g
Sůl0.04 g
Vláknina g