
Mlynářova mouka
Mlynářova mouka rye, dark bread
0.9 kgDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Kvalita Mlynářovy mouky žitné chlebové je dána standardizací kvalitativních parametrů, kterou vyžadují přední české pekárny pro produkci třístupňově vyváděných živých kvasů a na pečení prémiových chlebů. Tyto kvalitativní parametry splňují přísná pekárenská kritéria pro kynutí a pečení tradičních kvasových chlebů.
Žitná mouka je daleko zdravější a vydatnější jako tmavá. Jednou z výhod je její postupné uvolňování energie, která je pro lidský organismus velmi důležitá. Je známá pro svůj nízký glykemický index, který udržuje vyrovnanou hladinu cukru v krvi.

Použití
Mouka žitná chlebová je ideální surovinou pro pečení žitných chlebů, případně některých druhů dalamánků, baget či jemného pečiva, ale hlavně pro vypeštování a množení vlastního domácího kvásku.
O výrobci
Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu –nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice jim umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů. Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.
Skladování
Skladujte odděleně od aromatických látek, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75%.
Výrobce
Český mlynář s. r. o.
Pivovarská 137
281 26 Týnec nad Labe
Česká republika
Composition
| Žito |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1396 kJ/330 kCal |
| Fats | 1.1 g |
| including saturated fatty acids | 0.2 g |
| Carbohydrates | 68 g |
| including sugars | 3 g |
| Protein | 7.5 g |
| Salt | 0.01 g |
| Fibre | 9 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |