Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

8 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 230 g hladké mouky a mouka na podsypání těsta
  • 30 g cukru krupice
  • 6 g prášku do pečiva
  • 80 g vychlazeného másla a máslo k servírování
  • 130 ml vlažného mléka
  • jahodový džem
  • špetka soli

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 220 °C.
  • 2
    Do mísy robota vsypeme mouku, přidáme cukr, prášek do pečiva a sůl. Hnětacím hákem začneme míchat na střední otáčky. Máslo nakrájíme na kostičky a postupně ho přidáváme, až je celé množství zapracované do těsta. Těsto začne vypadat jako hrubá strouhanka. Snížíme otáčky robota a pomalu přiléváme vlažné mléko, až vznikne hladké těsto.
  • 3
    Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vypracované těsto. Vyválíme ho na placku silnou 0,5 cm a vykrajovátkem vykrojíme kolečka. Zbylé těsto znovu zpracujeme, vyválíme a vykrojíme z něj kolečka.
  • 4
    Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 12 minut dozlatova.
  • 5
    Hotové scones necháme prochladnout a servírujeme je s jahodovým džemem a nesoleným máslem.
Tip
K pečení budete potřebovat kulaté vykrajovátko Ø 6 cm.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE