Cibule červená 1 ks, volná

cca 100 g
Denní kontrola cen

cca

 2,99 Kč 29,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika, Holandsko,

Červená cibule má jemně nasládlou chuť a červenofialový povch.

Použití

Červená cibule se díky svému výraznému vzhledu hodí především do salátů nebo různých obložených mís. Červenou cibuli je možné i tepelně zpracovat, připravují se z ní čatní nebo marmelády. Výborná je ve slaných koláčích, v cibulové polévce nebo grilovaná. 

Tip: Připravte si s námi karamelizovanou červenou cibulku.

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík, do kterého vlejte 15 ml panenského olivového oleje, přidejte 500 g na plátky nakrájenou červenou cibuli a přiklopené duste 20–30 minut. Občas důkladně promíchejte. Přidejte 40 g třtinového cukru a 50 ml vinného octu. Promíchejte, aby se cukr rozpustil, osolte a opepřete. Vařte a míchejte ještě 5–10 minut, aby se šťáva změnila v sirup. Karamelizovaná červená cibule se hodí nejen ke steakům, ale např. i do ragú, burgerů, hot dogů, k sýrům či paštikám. I obyčejný krajíc chleba s máslem se díky ní promění v nezapomenutelnou delikatesu. 

Přejeme doboru chuť.

Skladování

Uchovávejte na suchém a chladném místě.