8 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 2-3 červené cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 150 ml zakysané smetany (rozhodně kupte takovou, která nemá ve složení uveden škrob)
  • 1 žloutek
  • sůl
  • sušená majoránka
  • 1 hotové kupované křehké těsto na koláč
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Těsto, rozválené na tvar kruhu a vysoké kolem 4 mm, prostě jen přeneste na plech vyložený papírem na pečení. Troubu začněte předehřívat na 180 stupňů, horkovzdušný oběh ponechte vypnutý.
  • 2Smetanu smíchejte se žloutky, špetkou soli a trochou rozemnuté majoránky. Rozetřete na těsto, malý kousek podél okrajů nechte volný. Posléze okraje trochu a jen z malé části přehněte nahoru. Když u toho vytvoříte ozdobný vzor, cena bude nejspíš vaše.
  • 3Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky. V míse je smíchejte s olejem a špetkou soli, přotom se snažte oddělit jednotlivé vrstvy cibule od sebe. Potom tuhle nádheru rozprostřete na ochucenou smetanu. Vložte do trouby a pečte 25-30 minut, až okraje zezlátnou a cibule též.
  • 4Nechte chvíli vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte vlažné.
Tip
Místo křehkého těsta můžete použít i hotové těsto na pizzu. Pečte však velmi zprudka, ideálně mezi 220-240 stupni. Hotový koláč vyndejte z trouby nejpozději za 20 minut, ale možná i dříve - řiďte se barvou okrajů.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY