Slide 1 of 2

Cibule žlutá, síť

1 kg
22,90 Kč 22,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Žlutá cibule je nejpoužívanější surovinou v domácnostech. Právem se nazývá královnou zeleniny. Její výrazná a štiplavá chuť má všestranné využití v české i světové kuchyni.

Cibule žlutá je bohatá na vitamíny C, P, B1 a B2. Z nerostných látek obsahuje vápník a fosfor. Má močopudné účinky, hojí rány, pomáhá proti chřipce a nachlazení nebo při zánětu v krku.

Použití

Cibule se nejvíce používá do omáček nebo polévek jakéhokoliv typu. Hodí se do dušených zeleninových směsí nebo dobře dochucuje masové výpeky.

Syrová žlutá cibule se dá použít do různých salátů, na tlačenku, do oblíbených utopenců či nakládané zeleniny. Výborně se uplatní i samostatně v roli hlavní ingredience. Příkladem může být cibulová polévka, smažené kroužky v těstíčku či marmelády, které slouží jako dip ke steakům.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Cibuli můžete například využít v receptu na Francouzskou cibulačku.

Skladování

Uchovávejte v temnu, suchu a chladu.

Složení

Cibule žlutá
Nová sklizeň