Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Maso perliček má chuťové i aromatické vlastnosti velice podobné divokým druhům. V porovnání s masem kurů obsahuje více sušiny, bílkovin a méně tuku.
Perličky se chovají pro maso a vejce. Perlička bývala v Čechách dosti oblíbená, pak se na ni ale téměř zapomnělo. Ve Francii, která je jejím největším producentem na světě, patří mezi velmi slavnostní jídla s dlouholetou tradicí.
Použití
Maso perliček je velmi vhodné k dušení, ještě lepší je ho péct. Můžete si vybrat mezi tzv. pomalou cestou a klasickou přípravou v troubě, rozdíl mezi nimi je vedle času především v nastavené teplotě: při takzvaném konfitování, pečení po velmi dlouhou dobu při velmi nízké teplotě, by při 90–110 °C mělo být hotovo přibližně za 10 hodin.
Pečená perlička: perličku očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Sůl vetřeme do kůže i do dutiny břicha. Prsa potřeme vrstvou másla, můžeme je ale také pomocí ostrého špikovacího nože prošpikovat proužky slaniny. Dno pekáče dobře vymažeme máslem a vložíme na něj perličku. Přidat lze kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kusy a čtvrtky cibule. Podlijeme zlehka vývarem nebo vodou, přiklopíme a pečeme doměkka. Perličku podáváme s houbami a majoránkovou omáčkou: Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Necháme ji zchladnout a poté zalijeme vroucím vývarem. Důkladně provaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a dochutíme majoránkou, případně solí.
Skladování
Uchovávejte v chladu.
Trvanlivost
Složení
Drůbeží maso |