Fresh Pack
Fourme d'Ambert PDO
cca 140 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přírodní zrající sýr s ušlechtilou plísní z kravského pasterizovaného mléka.
Fourme d'Ambert je jedním z nejstarších francouzských sýrů. Traduje se dokonce, že byl vyráběn už za dob velkého Říma. Slovo „fourme“ znamená formu, v níž se sýr vyrábí. Přírodní suchá kůra je pokrytá jemnou vrstvou šedé plísně zvanou D‘Ambert. Sýr zraje dlouhých 35 dní. Nabízí tak velmi zajímavou vůni pražených ořechů a ovocnou chuť, která je zpočátku těžší, ale později smetanová a uhlazená. Sýrové těsto je smetanově žluté, struktura je hutná, ale jemná. Dlouhý proces zrání umožňuje sýru vyvíjet svou intenzivní chuť.
Zpracováno a baleno v Polsku ve společnosti Euroser.
Použití
Sýr patří k velmi chutným dezertním sýrům, ale hodí se i jako náplň do palačinek, na pizzu, nebo do slaných koláčů. Můžeme konzumovat s křupavými jablky, nebo šťavnatými hruškami. K sýrům tohoto typu se doporučuje servírovat nejlépe těžší červené víno, nebo naopak sladké bílé.
O výrobci
Les Fromagerie Occitanes je francouzská společnost, která působí na trhu více než 70 let. Zaměřuje se na výrobu tradičních francouzských sýrů podle tamějších receptur. Mléko na jejich výrobu pochází výhradně od francouzských krav, díky čemuž získají označení CHOP (chráněné označení původu) a CHZO (chráněné zeměpisné označení), která zaručuje tu nejvyšší kvalitu. V jejich sortimentu naleznete sýry typu Auvergne, Pyreneje, Roquefort a další.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě do 7 °C.
Výrobce
LES FROMAGERIE OCCITANES
Zone industriale, B.P.15
Villefranche de Lauragais 312 90
Francie
Trvanlivost
Složení
Pasterizované kravské mléko |
Sůl |
Živočišné syřidlo |
Mlékárenské kultury |
Plísňové kultury |
Penicillium roqueforti |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1402 kJ/338 kCal |
Tuky | 28 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 20 g |
Sacharidy | 1.5 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 1.9 g |
Vláknina | 0 g |
Alergeny
Mléko |