Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Dopřejte si okurky "nakládačky", které se vyznačují především svou křupavostí, sytě zelenou barvou a lahodnou osvěžující chutí.
Okurky nakladačky prodáváme cca po 500 g, tzn., že při objednávce "1 ks" obdržíte cca 500 g okurek (cca 15-20 ks okurek), velikost okurek může být různá v závislosti na odrůdě a sezónnosti.
Okurky jsou bohaté na vlákninu, vitamíny a minerální látky např. draslík, hořčík nebo křemík.
Použití
Okurky zvané nakládačky jsou prioritně určené k „nakládání,“ neboli naložení do roztoku, ve kterém je konzervujeme. Tím prodloužíme jejich životnost. Připravte si je s námi.
Základem dobře naložených okurek je okurky dobře omýt. Do sklenic s okurkami můžete dát nakrájenou mrkev, cibuli, křen, hořčičná semínka, nové koření, čerstvé bylinky a kopr. Vše zalijte připraveným nálevem. Připravené sklenice sterilizujte na 85 °C cca 20 minut od bodu varu.
Na 1 litr nálevu budete potřebovat:
- 0,25 l octu 8%
- 0,75 l vody
- PL soli
- 50 g cukru
- 10 tabletek umělého sladidla
- 1 celý bobkový list
- 1 hřebíček
- 3 kuličky nového koření
- 15 kuliček pepře
- 1,5 kávové lžičky hořčičného semínka
Skladování
Okurky skladujte v chladu.