- Popis
- Složení
- Recepty
- Podobné produkty
Nakupujte přímo z receptů za pár sekund
Zelená cuketa se světlou dužinou.
Je velmi měkká, vodnatá a má vysoký obsah karotenu a minerálních látek. Skvěle detoxikuje organismus a podporuje činnost ledvin. Cuketa je vhodná i při redukčních dietách.
Použití
Cuketa se podává většinou tepelně upravená. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad. Je tedy vhodné ji silně kořenit a používat výrazné ingredience, např. česnek, který ji dobře doplňuje.
Známé jsou především pokrmy z dušené či zapečené cukety. Také se griluje, smaží, plní masovou nebo zeleninovou směsí. Méně rozšířené recepty jsou na sladké moučníky, saláty či knedlíky.
Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Cibuli můžete využít například v receptu na Pappardelle s čerstvou klobásou, cuketou a šalvějí nebo cuketové placky.
Skladování
Cuketu uchovávejte v chladu a spotřebujte co nejdříve.
Složení
Cuketa zelená |