Cuketa žlutá 1 ks

cca 370 g
cca 74,70 Kč 199,90 Kč/kg
Země původu: Holandsko,

Plody žluté cukety se oproti zelené vyznačují zejména křehčí dužinou a výraznější chutí.

Barva cuket vznikla šlechtěním s malými žlutými tykvičkami. Jemná dužina je krémově zbarvená. Včas sklizené cukety obsahují jen minimální množství velmi drobných semen.

Použití

Žlutá cuketa má (podobně jako zelená) snad nejvšestrannější použití v kuchyni ze všech druhů zeleniny. Díky víceméně neutrální chuti se perfektně kombinuje s výraznými druhy bylinek, s výraznou zeleninou, jakýmkoli druhem masa, bramborami, sýry nebo houbami. Větší plody žluté cukety jsou vhodné k plnění, menší pak k zapékání vcelku. Strouhaná žlutá cuketa dodá vláčnost moučníkům, lze z ní připravit také obdobu bramboráku nebo skvělé slané i sladké lívanečky. 

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Cuketu můžete využít například v receptu na cuketový slaný koláč.

Skladování

Sklizené plody rychle ztrácejí svou křehkost a měknou. Proto je třeba uchovávat cukety v chladu a zpracovat je co nejdříve.