BIO Baby špenát, vanička

100 g
BIO
53,40 Kč 534,00 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

2000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Baby špenát v BIO kvalitě.

Baby špenát nemá příliš výraznou chuť, je měkký a jeho hlavní smysl se nalézá v tom, že vytváří v salátovém talíři objem.

  • II. jakost

Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.

Použití

Křehký a mladý jarní baby špenát patří spíše zasyrova do salátu. Jakmile baby špenát namícháte ještě s něčím křupavým (třeba s ledovým salátem) a s něčím chuťově výraznějším (například čekankou nebo rukolou), vznikne zajímavá směs. 

Když smícháte mladý baby špenát s horkou zálivkou, dojde k částečné ztrátě objemu, ale špenát přesto úplně nezavadne a neztratí svou nadýchanost a čerstvost.

Nechte se inspirovat recepty od Romana Vaňka! Baby špenát můžete využít např. v receptu na Babku se špenátovým pestem.

Skladování

Umytý a osušený špenát vložte do čisté plastové krabice nebo skleněné misky. Na její dno nejprve rozložte pár vlhkých papírových utěrek, špenát, posléze opět zakryjte vrstvou vlhkých utěrek. Krabici nezavírejte ani nepřekrývejte fólií, špenát musí dýchat. Uložte do chladu, ale ne na dlouho.