Mucosolvan

MUCOSOLVAN PRO DOSPĚLÉ 30MG/5ML sirup 1X100ML

Produkt z
BENU lékárna
1 ks
189,90 Kč 189,90 Kč/ks

Doručení už do 60 minut

Přípravek se užívá při akutních a chronických onemocněních dýchacího ústrojí. Jedná se např. o akutní a opakované záněty průdušek, hrtanu a průdušnice a dále o chronická onemocnění jako je např. chronická bronchitida (zánět průdušek) a chronická obstrukční plicní nemoc. Přípravek Mucosolvan má za následek vydatnější zkapalnění, lepší transport a vylučování hlenu (mukociliární clearance), čímž dochází k usnadnění vykašlávání a zmírnění kašle. Pacienti s akutním onemocněním dýchacího ústrojí mohou přípravek užívat bez porady s lékařem. Pacienti trpící chronickým onemocněním dýchacího ústrojí mohou dlouhodobě přípravek užívat jen po poradě s lékařem. Přípravek je určen především pro dospělé, mohou ho však užívat i dospívající a děti od 1 roku.

Léčivou látkou je ambroxoli hydrochloridum 30 mg v 5 ml sirupu. Pomocnými látkami jsou: Hyetelosa, kyselina benzoová, jahodové aroma (obsahuje propylenglykol a aroma), vanilkové aroma (obsahuje propylenglykol, umělé aroma a přírodní aroma), sukralosa, čištěná voda.

Dávkování: Dospělí a dospívající nad 12 let: 5 ml 3krát denně. Účinnost lze zvýšit podáním 10 ml sirupu 2krát denně (což odpovídá 120 mg ambroxol-hydrochloridu za den). Pediatrická populace: Dětem do 12 let lze doporučit následující schéma dávkování: Děti 6 - 12 let: 2,5 ml 2 ? 3krát denně. Děti 2 - 5 let: 1,25 ml 3krát denně. Děti 1 - 2 roky: 1,25 ml 2krát denně. Uvedená množství se dávkují přiloženou odměrkou. Sirup Mucosolvan pro dospělé se podává při jídle.

Kontraindikace: Pozorně čtěte příbalovou informaci. Neužívejte MUCOSOLVAN pro dospělé, jestliže jste přecitlivělí (alergičtí) na ambroxol nebo kteroukoli pomocnou látku obsaženou v přípravku. Nedoporučuje se přípravek užívat v těhotenství, zejména v prvních 3 měsících. Jelikož je ambroxol-hydrochlorid vylučován do mateřského mléka, nedoporučuje se, aby přípravek užívaly kojící matky.

Výrobce: Delpharm

EAN: 8595116523502

SUKL kód: 258032

Farmakoterapeutická skupina: Ambroxol

Charakteristika: Registrovaný léčivý přípravek