Skip navigation
  • We are already on it!
    The products are flying into your bags. We should be delivering your order around 19:00. See you soon!
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

EAT ME

Mangetout (brand EAT ME), package

200 g
CZK 80.90 CZK 404.50 /kg

You can get your order as soon as Text loading

800+ customers buy regularly

Country: Kenya, Peru,

Císařský hrášek neboli mangetout patří stejně jako cukrový hrášek mezi odrůdy, u které se konzumují celé lusky se semeny, je však o mnoho plošší. Jeho lusky jsou jasně a sytě zelené, dlouhé cca 4–6 cm. Oblíbený je v asijských zemích, především v čínské kuchyni.

Použití

Mangetout konzumujte celý včetně lusku a tepelně upravený.

Připravují se z něj polévky, přílohy, podává se s rýží, těstovinami nebo v salátech. Hojně se využívá také ve studené kuchyni a častou kombinací je hrášek s karotkou nebo zrny cukrové kukuřice.

Tip! Připravte si s námi těstoviny s císařským hráškem, rajčaty a bazalkou.

Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Na másle v hrnci opékejte na mírném ohni cca 15 minut omyté lusky hrášku, osolte, opepřete. Mezitím na olivovém oleji opečte na plátky nakrájený česnek a přidejte cherry rajčata. Na rozpálené pánvi opečte dozlatova krůtí filety, osolte, opepřete. Jakmile se těstoviny uvaří přidejte k nim máslo a zakysanou smetanu, důkladně promíchejte. Servírujte vše dohromady s lístky čerstvé bazalky. 

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Čerstvý hrášek má velmi krátkou dobu trvanlivosti, proto jej zkonzumujte co nejdříve.