• Milí zákazníci, i o svátcích jsme tu pro Vás a můžete si objednat tak, jak jste zvyklí. Přejeme Vám klidné svátky! Váš Rohlik.cz

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 hlávka květáku
  • jedna lžíce oleje
  • půl lžičky uzené papriky
  • půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu
  • třetina lžičky soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Květák se nejlépe griluje na grilovacích táccích
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Květák rozeberte na růžičky, ty větší klidně ještě překrojte na poloviny nebo dokonce čtvrtiny. Čím stejnoměrnější budete mít kousky, tím líp.
  • 2V oleji rozmíchejte půl lžičky uzené papriky (nemáte-li, vezměte obyčejnou sladkou nebo jemně pálivou) půl lžičky čerstvě podrceného římského kmínu a třetinu lžičky soli. V tomto oleji pak rázně promíchejte růžičky květáku, až budete mít pocit, že lépe obalit a ochutit už nejdou.
  • 3Následně růžičky květáku rozprostřete v jedné vrstvě do hliníkové grilovací misky, vložte na horký gril, zakryjte poklopem a pečte 10-15 minut, podle toho, jak měkký květák máte rádi. Nezapomeňte v průběhu květák občas pootočit nebo aspoň promíchat, ať se dostane spodní stranou nahoru.
Tip
Na přípravu budete potřebovat jednu hliníkovou misku na gril. Je jedno, zda bude mít otvory ve dnu či nikoli, funguje obojí.
Kuchařka pro dceru

Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE