Přeskočit navigaci

12 KUSŮ
Do hodinky
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE

  • 330 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 320 ml rostlinného mléka (sojové nebo ovesné) + 2 lžíce navíc
  • 1 lžíce jablečného octa (nebo citronové šťávy)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • moučkový cukr na posypání (volitelně)
  • 80 ml rostlinného oleje (slunečnicový nebo řepkový)

POSTUP

  • 1
    Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku dobře vymažte olejem a vysypte moukou.
  • 2
    V míse prošlehejte všechny tekuté suroviny - rostlinné mléko, olej, ocet a vanilkový extrakt. Poté přidejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
  • 3
    Polovinu těsta přelijte do jiné misky a vmíchejte kakao a 2 lžíce mléka navíc. Do připravené formy dávejte střídavě světlé a tmavé těsto po vrstvách a nakonec nožem jemně promíchejte, aby se vytvořil mramorový vzor. Bábovku vložte do trouby a pečte 40-50 minut, dokud není špejle po vytažení čistá.
  • 4
    Po vyndání z trouby ji nechte 10 minut odpočinout ve formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Před podáváním můžete posypat moučkovým cukrem nebo polít rozpuštěnou hořkou čokoládou.

INGREDIENCE