Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
INGREDIENCE NA TĚSTO
- 110 g změklého másla
- 140 g hladké mouky
- 50 g moučkového cukru
- žloutek
- 50 g vlašských ořechů
- 1/3 lžičky mleté vanilky
- špetku soli
NA OBALENÍ
- 70 g moučkového cukru
- ½ lžičky mleté vanilky
POSTUP
- 1Ořechy rozmixujte najemno a promíchejte s cukrem, moukou, vanilkou a solí. Přidejte pokrájené máslo a žloutek a vypracujte hladké a lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.
- 2Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem. Z těsta vyválejte dva dlouhé válečky, ty pak rozkrájejte nožem na stejné dílky. Z jednotlivých dílků rolujte menší válečky, ty poté vytvarujte do tvaru rohlíčků.
- 3Jakmile je celý plech hotový, přesuňte ho ještě na 10 minut do lednice ztuhnout. Vložte do předehřáté trouby a pečte 10 minut, dokud rohlíčky lehce nezezlátnou.
- 4Nechte mírně vychladnout na plechu, a ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou. Pokud se lámou, nechte je ještě chvilku před obalením vychladnout. Dobrou chuť!
