Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

35 KUSŮ
Majstrštyk
Novinka

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

INGREDIENCE NA TĚSTO

  • 110 g změklého másla
  • 140 g hladké mouky
  • 50 g moučkového cukru
  • žloutek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1/3 lžičky mleté vanilky
  • špetku soli

NA OBALENÍ

  • 70 g moučkového cukru
  • ½ lžičky mleté vanilky

POSTUP

  • 1
    Ořechy rozmixujte najemno a promíchejte s cukrem, moukou, vanilkou a solí. Přidejte pokrájené máslo a žloutek a vypracujte hladké a lehce lepivé těsto. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte odležet do lednice na 2 hodiny.
  • 2
    Troubu předehřejte na 180 °C a plech vystelte pečicím papírem. Z těsta vyválejte dva dlouhé válečky, ty pak rozkrájejte nožem na stejné dílky. Z jednotlivých dílků rolujte menší válečky, ty poté vytvarujte do tvaru rohlíčků.
  • 3
    Jakmile je celý plech hotový, přesuňte ho ještě na 10 minut do lednice ztuhnout. Vložte do předehřáté trouby a pečte 10 minut, dokud rohlíčky lehce nezezlátnou.
  • 4
    Nechte mírně vychladnout na plechu, a ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkou. Pokud se lámou, nechte je ještě chvilku před obalením vychladnout. Dobrou chuť!

INGREDIENCE NA TĚSTO

NA OBALENÍ