Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

1 SKLENICE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SIRUP

  • 200 g čerstvého zázvoru
  • 500 g cukru krupice
  • kůra z ½ citronu

SUROVINY NA LIMONÁDU

  • 2 lžíce citronové šťávy
  • led
  • perlivá voda

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA SIRUP

  • 1
    Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V rendlíku smícháme 500 ml vody, cukr a citronovou kůru a na středním ohni necháme přijít k varu. Vaříme tak dlouho, než získáme konzistenci sirupu. Poté přidáme nakrájený zázvor.
  • 3
    Necháme vařit ještě 2 minuty a zázvorový sirup necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

POSTUP NA LIMONÁDU

  • 1
    Do sklenice o objemu 300 ml nalijeme 5 lžic zázvorového sirupu a 2 lžíce citronové šťávy. Přidáme několik kostek ledu a dolijeme 200 ml vychlazené perlivé vody. Promícháme.
Tip
Do sklenice můžete přidat plátky citronu a několik plátků čerstvého zázvoru. Pokud zázvorový sirup přecedíte, můžete ho v uzavřené sklenici uchovat v lednici pro postupné využití.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SIRUP

SUROVINY NA LIMONÁDU