Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PAD THAI

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1/2 pórku
  • slunečnicový olej na dno pánve
  • 4 lžíce tamarindové omáčky
  • 4 vejce
  • 2 červené cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce cukru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 6 stroužků česneku
  • zázvor ve stejném množství jako česnek
  • 2 limetky
  • 4 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
  • 1 balení rýžových nudlí

POSYP

  • koriandr na ozdobu
  • 50 g arašídů
  • chilli paprička na ozdobu
  • 50 g smažené cibule

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

 

POSTUP

  • 1
    Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do studené vody.
  • 2
    Na rozehřátém oleji osmažíme maso. Poté ho na pánvi rozhrneme a uprostřed osmažíme vejce. Jakmile jsou vejce usmažena, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Česnek, společně se zázvorem a kapkou oleje, rozmixujeme na kaši. Kaši následně přidáme do pánve.
  • 3
    Přimícháme předem namočené nudle a poté přidáme všechna ochucovadla najednou (cukr, sójová omáčka, rybí omáčka, tamarindová pasta) a jako poslední vhodíme pórek a jarní cibulku. Hotové nudle pad thai ozdobíme arašídy, koriandrem, chilli a smaženou cibulkou.
Tip
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce. Pokud máte pocit, že v Pad Thai chybí dostatek tekutin, můžete přidat lžíci nebo dvě vody. K přípravě budete potřebovat wok pánev. Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.

PAD THAI

POSYP