Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
PAD THAI
- 1 balení rýžových nudlí
- 4 lžíce tamarindové omáčky
- 500 g kuřecího masa
- 1/2 pórku
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 červené cibule
- 2 limetky
- 2 mrkve
- 4 vejce
- 2 lžíce cukru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 6 stroužků česneku
- zázvor ve stejném množství jako česnek
- slunečnicový olej na dno pánve
- 4 polévkové lžíce světlé sójové omáčky
POSYP
- 50 g arašídů
- 50 g smažené cibule
- koriandr na ozdobu
- chilli paprička na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Rýžové nudle namočíme asi na 20 minut do studené vody.
- 2Na rozehřátém oleji osmažíme maso. Poté ho na pánvi rozhrneme a uprostřed osmažíme vejce. Jakmile jsou vejce usmažena, promícháme je s masem a přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Česnek, společně se zázvorem a kapkou oleje, rozmixujeme na kaši. Kaši následně přidáme do pánve.
- 3Přimícháme předem namočené nudle a poté přidáme všechna ochucovadla najednou (cukr, sójová omáčka, rybí omáčka, tamarindová pasta) a jako poslední vhodíme pórek a jarní cibulku. Hotové nudle pad thai ozdobíme arašídy, koriandrem, chilli a smaženou cibulkou.
Tip
Na jedné pánvi připravujte maximálně 2 porce. Pokud máte pocit, že v Pad Thai chybí dostatek tekutin, můžete přidat lžíci nebo dvě vody.
K přípravě budete potřebovat wok pánev.
Doba přípravy je 50 minut.
![Lukáš Neckář](https://cdn.rohlik.cz/images/meals/author/portret_Lukas-Neckar-.jpg)
Lukáš Neckář
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.