Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Červené kari

4 PORCE

SUROVINY

  • 500 g kuřecích řízků
  • 500 ml kokosového mléka
  • olej na dno pánve
  • 1 vrchovatá lžíce kari pasty
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 2 ks citronové trávy
  • 5-10 ks sušených limetových listů
  • 4 lžíce cukru
  • 8 lžic rybí omáčky
  • 1–2 ks limetky (podle chuti)
  • thajská bazalka na ozdobu
  • 1 ks pak choi
  • 1 malá zelená cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • ½ pórku
  • 1 balení zelených fazolek, cca 300 g
 

POSTUP

  • 1
    Na malém množství oleje osmažíme maso, a poté přidáme kari pastu. Ve chvíli, kdy jsou pasta a kuře dobře promíchány, zalijeme vývarem a přidáme kokosové mléko. Citronovou trávu v ruce nalámeme a společně se sušenými limetovými listy přidáme do pánve. Hned poté začneme ochucovat. Přidáme cukr, rybí omáčku a šťávu z limety. Až jako poslední přidáme zeleninu, kterou ale nevaříme déle než 2 minuty.
  • 2
    Limetové listy a citronová tráva se nekonzumují, před podáváním je tedy vyjmeme z hrnce. Do hotového kari vmícháme čerstvé bylinky (nekrájíme a nevaříme).
  • 3
    Podáváme s rýží.

TIP

Kari pastu přidávejte až na osmažené maso, aby se pasta nepřipálila a nezhořkla. Doba přípravy je 50 minut.
Lukáš Neckář
Autor receptu
Lukáš Neckář se specializuje na asijskou kuchyni už pěknou řádku let. Nejdříve jako sushi mistr, posléze jako šéfkuchař pracoval pro restaurace jako Sushitime, Soho, Ambiente nebo Sushi v Dushi. Vede také kurzy asijské kuchyně v Chefparade.